У Відні розпочалася Генеральна конференція МАГАТЕ

У Відні розпочалася Генеральна конференція МАГАТЕ

Укрінформ
У Віденському міжнародному центрі розпочалася 63-тя чергова сесія Генеральної конференції Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), яка триватиме до 20 вересня.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Протягом п’яти днів високопоставлені представники усіх країн-членів МАГАТЕ обговорюватимуть та прийматимуть рішення щодо широкого кола питань, що стосується діяльності Агентства.

Під час першого пленарного засідання Генеральної конференції 16 вересня буде обрано керівництво нинішньої конференції, заслухано виступ в.о. гендиректора МАГАТЕ та розпочато загальну дискусію і розгляд річного звіту.

18 та 19 вересня на полях генконференції пройде Науковий форум МАГАТЕ, який цього року присвячений темі "Десятиліття діяльності у боротьбі з раком та подальші кроки". Мета наукового форуму, який проводиться з 1998 року – стимулювати обговорення науково-технічних питань, які мають відношення до МАГАТЕ, та становлять інтерес для держав-членів.

Серед основних тем порядку денного Генеральної конференції МАГАТЕ - вибори 11 членів Ради управляючих, розгляд програми та бюджет Агентства на 2020-2021 роки, внески держав-членів до регулярного бюджету на 2020 рік, розгляд заявок про прийом нових членів, а також представлення докладів з проблематики ядерної та радіаційної безпеки, фізичної ядерної безпеки, з питань посилення діяльності Агентства в сфері технічного співробітництва та підвищення дієвості та ефективності гарантій Агентства та ін.

Читайте також: Новий глава МАГАТЕ перевірить виконання Іраном ядерної угоди

Окремими питаннями обговорення буде реалізація угоди між МАГАТЕ та КНДР про застосування гарантій у зв’язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї, а також застосування гарантій МАГАТЕ на Близькому Сході.

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня стало відомо, що керівник Міжнародного агентства з атомної енергії Юкія Амано помер на 72-му році життя. 25 липня Рада управляючих МАГАТЕ призначила постійного представника Румунії при міжнародних організаціях у Відні Корнела Феруце виконувачем обов’язків генерального директора на час до вступу на посаду нового керівника.

Очікується, що новий гендиректор МАГАТЕ буде призначений у жовтні, а вступ його на посаду відбудеться не пізніше 1 січня 2020 року.

Фото: iaea.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-