Туреччина засудила заяву Нетаньягу про анексію поселень на Західному березі Йордану

Туреччина засудила заяву Нетаньягу про анексію поселень на Західному березі Йордану

Укрінформ
Туреччина засудила заяву прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу про намір анексувати всі ізраїльські поселення на Західному березі річки Йордан, назвавши її ганебною, спрямованою на набір голосів на майбутніх виборах.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, виступаючи на засіданні голів МЗС Організації ісламського співробітництва, повідомляє телеканал TRT.

"Ця ганебна заява - підла спроба набрати ще кілька голосів на майбутніх виборах (17 вересня – ред.) ціною руйнування перспектив міцного миру на Близькому Сході. Це має бути попередженням для тих, хто дає карт-бланш Ізраїлю на його «угоди століття» (плану мирного врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту – ред.)», - сказав Чавушоглу.

Він наголосив на тому, що важливою є реакція міжнародної спільноти, яка після останніх заяв «реагує рішуче», але цього «недостатньо».

«Цей меседж (реакція міжнародної спільноти – ред.) може бути ефективним лише в тому випадку, якщо міжнародна спільнота вживатиме вагомих кроків для надання правової, дипломатичної та економічної підтримки Палестині і протистоятиме реалізації намірів Ізраїлю», - вказав міністр, порівнявши дії Ізраїлю з «політикою апартеїду».

Читайте також: Нетаньягу заявляє, що війна у секторі Газа може початися у будь-який момент

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп на початку року анонсував "угоду століття" щодо розв'язання ізраїльсько-палестинського конфлікту. План має бути розкритий у невизначений термін після парламентських виборів у Ізраїлі.

На початку вересня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу знову заявив про намір анексувати всі ізраїльські поселення на Західному березі річки Йордан.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-