Іран погрожує можливістю ракетного удару по військових об'єктах США

Іран погрожує можливістю ракетного удару по військових об'єктах США

Укрінформ
Військові об'єкти США знаходяться в зоні досяжності іранських ракет, заявив командувач Повітряно-космічними силами КВІР.

Про це повідомляє Deutsche welle.

"Командувач Повітряно-космічними силами Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде нагадав, що військові об'єкти США знаходяться в зоні досяжності іранських ракет", - йдеться в повідомленні.

"Кожен повинен знати, що американські військові бази і авіаносці, які розташовані в радіусі 2 тисяч км від Ірану, знаходяться в межах досяжності наших ракет", - підкреслив бригадний генерал.

Він зазначив, що його країна "завжди готова для повноцінної війни".

Амір Алі Хаджізаде вказав, що після того як в червні Іран збив американський дрон над Ормузькою протокою, Повітряно-космічні сили країни були приведені в повну бойову готовність". За його словами, іранські ракети були націлені на американські військові бази в Катарі, ОАЕ та Омані. "Якщо б США відреагували [на збитий дрон], то ми б завдали удару по цих цілях", - заявив бригадний генерал.

Дрон типу Navy MQ-4C Triton був збитий 19 червня в міжнародному повітряному просторі над Ормузькою протокою іранською ракетою класу "земля-повітря". У Вашингтоні кажуть, що в цей день американські літаки не залітали в повітряний простір Ірану. Тегеран, навпаки, стверджує, що має "незаперечні докази" того, що безпілотник порушив повітряний кордон країни. Як відплату за збитий дрон США готувалися завдати військового удару по трьох іранських цілях, однак за кілька хвилин до атаки президент країни Дональд Трамп скасував її.

Читайте також: Іран заперечує звинувачення в атаці дронів на саудівські нафтові установки

Чергове різке загострення американо-іранських стосунків після того, як напередодні Вашингтон звинуватив Тегеран у причетності до атак безпілотників на заводи саудівської національної нафтової компанії Saudi Aramco. Відповідальність за напад взяла на себе дружнє Ірану озброєне угрупування єменських повстанців-хуситів. У свою чергу, Тегеран відкинув звинувачення з боку Вашингтона, назвавши їх "безпідставними, незрозумілими і абсурдними".

Фото: mehrnews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-