Джонсон готовий порушити заборону на Brexit і боротися в суді — Bloomberg

Джонсон готовий порушити заборону на Brexit і боротися в суді — Bloomberg

Укрінформ
Прем'єр Борис Джонсон має намір проігнорувати закон, покликаний завадити Британії вийти з Європейського союзу без будь-яких угод наступного місяця.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на високопоставленого чиновника в уряді.

За словами джерела, Джонсон вирішив дотримуватися чіткого плану, готуючись до перших переговорів віч-на-віч із президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером у понеділок.

Прем'єр обіцяє зробити все можливе, щоб забезпечити розірвання відносин з Євросоюзом, і ратифікувати його в парламенті до того, як закінчиться термін 31 жовтня. Він, за даними джерала, готується до боротьби за врегулювання Brexit у британських судах.

Читайте також: Британці не проти референдумів щодо незалежності Шотландії та Північної Ірландії

Джонсон начебто готовий сказати Юнкеру, що не проситиме відтермінування, якщо переговори будуть безрезультатними та відхилить будь-яке продовження терміну, навіть якщо його запропонують інші 27 лідерів ЄС на саміті наступного місяця.

Як повідомляв Укрінформ, глава уряду Британії Борис Джонсон у понеділок, 16 вересня, зустрінеться з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером для обговорення питання угоди щодо Brexit.

Під час пленарного засідання у Страсбурзі Європарламент прийме резолюцію щодо Brexit, яка має чітко визначити позицію ЄС та надати правову визначеність в процесі виходу Британії з Євросоюзу.

Нагадаємо, першу Велика Британія планувала вийти зі складу Євросоюзу 29 березня, але до цього строку так і не визначилася з планом Brexit. У квітні 27 країн-членів ЄС на позачерговому саміті в Брюсселі домовилися надати Лондону відстрочку до 31 жовтня. Прем'єр-міністр Борис Джонсон має намір припинити членство Великої Британії в ЄС до встановленого терміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-