"Умберто" замість "Доріана": на Багамах сформувався новий тропічний шторм

Укрінформ
Тропічна депресія, що знаходиться зараз в районі Багамських островів, посилилася до тропічного шторму, якому присвоїли ім'я "Умберто".

Про це пише "Голос Америки".

Відзначається, що в найближчі дні шторм може посилитися до рівня урагану.

Прихід «Умберто» змусив владу островів припинити рятувальну та відновлювальну операції, а також закрити аеропорти на Багамах, які нещодавно зазнали руйнівного впливу з боку урагану «Доріан».

Читайте також: Кількість зниклих безвісти через ураган "Доріан" зменшилася до 1300

«Доріан» в момент виходу на територію Багамських островів, два тижні тому, був ураганом п'ятої категорії та став одним із найбільш руйнівних штормів, які коли-небудь падали на цей регіон.

Читайте також: Генсек ООН особисто прибув на Багами після нищівного урагану

Попередження про шторм випустили для всієї північно-східної частини Багамських островів, за винятком острова Андрос. Це означає, що тропічний шторм очікується на цих територіях упродовж найближчих 36 годин.

За даними агентства, шторм знаходиться в 365 км на схід - південно-схід від Фріпорта (острів Гранд-Багама), і рухається в напрямку північного заходу зі швидкістю майже 9 км на годину. До неділі шторм розгорнеться в напрямку півночі – північно-заходу. Очікується, що шторм пройде дуже близько до північно-західних Багам в суботу, а в неділю - повз узбережжя Флориди.

Читайте також: Ураган Доріан дістався Канади — сотні тисяч людей залишилися без світла

Максимальна швидкість вітру в центрі шторму досягла 65 км на годину, шторм поступово посилюється і перетвориться на ураган через два або три дні.

Як повідомляв Укрінформ, ураган "Доріан", який в Атлантичному океані досяг найвищої, п'ятої категорії потужності, пронісся Багамськими островами, спричинивши значні руйнування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-