Майже 40% австрійців вбачають загрозу демократії в країні

Майже 40% австрійців вбачають загрозу демократії в країні

Опитування
Укрінформ
Щонайменше 39% австрійців вважають, що демократія в Австрії знаходиться під загрозою, а найбільше джерело цієї загрози – праві екстремісти.

Про це свідчать дані соцопитування, проведеного австрійською компанією Integral з нагоди Міжнародного дня демократії 15 вересня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Чотири з десяти опитаних (39%) вважають, що демократія в Австрії наразі знаходиться під загрозою", - йдеться у дослідженні.

Читайте також: В Австрії відзначили День Незалежності України із запорізькими козаками

Щодо конкретних загроз, то респондентам пропонувалося вибрати зі списку до трьох варіантів. В результаті найбільшою загрозою були названі праві екстремісти (46%), зі значним відривом далі слідують мігранти, ліві екстремісти та правопопулісти (по 29%).

Поруч з цим, третина австрійців скептично бачить майбутнє демократії: 35% опитаних заявили, що вбачають погіршення стану демократії в країні протягом наступних 10 років.

Читайте також: У Музейному кварталі Відня пройде "Українська ніч"

Загалом же дев’ять з десяти опитаних сказали, що вважають демократію хорошою річчю. Приблизно така ж кількість австрійців вважає, що демократія є найкращою формою правління для їх країни. Водночас, кожен десятий житель Австрії не погоджується з цими обома твердженнями.

Між тим, в сусідній Німеччині існує ще більше занепокоєння щодо демократії, ніж в Австрії. Як показало опитування "SINUS-Institut" у співпраці з "YouGov für Deutschland", у ФРН 53% опитаних вважають, що демократія в країні знаходиться під загрозою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-