ЄС розгортає спостережну місію на дострокових парламентських виборах у Косові

ЄС розгортає спостережну місію на дострокових парламентських виборах у Косові

Укрінформ
У відповідь на запрошення президента Косова Хашима Тачі, Європейський Союз розгортає у Косові спостережну місію, яка проводитиме моніторинг дострокових парламентських виборів, що призначені на 6 жовтня.

Про це повідомляється у п’ятницю на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Косово залишається політичним пріоритетом для Європейського Союзу, і розгортання спостережної місії на дострокових парламентських виборах підтверджує наше зобов’язання підтримати демократичний процес у Косові. Всі сторони та спільноти мають бути здатними взяти участь у виборчому процесі та сказати своє слово щодо майбутнього Косова… Вибори є важливим етапом для Косова, яке має рішуче рухатися європейським шляхом реформ та нормалізації стосунків з Сербією», - зауважила з цього приводу високий представник ЄС Федеріка Могерині.

Читайте також: Суд Косова відправив за ґрати 6 осіб, які планували теракти проти НАТО

Передова група зі складу спостережної місії ЄС вже прибула до Приштини та залишатиметься тут до завершення виборчого процесу. Наприкінці вересня до цієї групи приєднаються ще 18 довгострокових спостерігачів, які будуть задіяні по всій території Косова. Протягом тижня, що передуватиме виборам, сюди прибудуть додаткові 36 короткотермінових європейських спостерігачів.

Читайте також: Парламент Косова оголосив про саморозпуск

Як очікується, невдовзі після завершення виборів члени спостережної місії ЄС оприлюднять свої висновки щодо виборів та проведуть пресконференцію у Приштині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-