Трамп заявив, що планує зустрітися з Рухані на Генасамблеї ООН

Трамп заявив, що планує зустрітися з Рухані на Генасамблеї ООН

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що керівництво Ірану хоче вести переговори з Вашингтоном.

Такою думкою він поділився з журналістами на пресконференції в Білому домі, повідомляє AFP.

«Я можу сказати вам, що Іран хоче зустрітися», - сказав Трамп.

Лідер США також додав, що він намагається організувати саміт зі своїм іранським колегою Хасаном Рухані на майбутній асамблеї ООН.

Трамп неодноразово заявляв, що готовий зустрітися з президентом Ірану, який, як очікується, відвідає Генеральну Асамблею ООН у Нью-Йорку цього місяця. Однак іранці досі не дали позитивної відповіді щодо зустрічі двох президентів.

Як відомо, відносини між Тегераном і Вашингтоном загострилися з травня минулого року, коли США вийшли з ядерної угоди і почали вводити санкції проти Тегерана. У відповідь Іран скоротив свої зобов'язання за угодою.

Читайте також: Президент Ірану не хоче “просто гарної картинки” на зустрічі з Трампом

Деякі аналітики бачать надію на стабілізацію відносин між країнами після недавньої відставки радника президента США з національної безпеки Джона Болтона, який у минулому закликав до застосування військової сили і зміни режиму в Ірані. Відставка Болтона сталася всього через декілька днів після того, як Іран оголосив про запуск центрифуг для збільшення запасів збагаченого урану.

Хесамеддін Ашена, радник президента Рухані, вітав відставку Болтона як «явну ознаку поразки стратегії максимального тиску Америки». Однак навіть після відставки Болтона високопоставлені чиновники Білого дому поки що не продемонстрували жодних ознак відступу від стратегії санкцій проти Ірану.

 Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-