Суд у Нідерландах виправдав лікарку, яка провела евтаназію пацієнтці з деменцію

Суд у Нідерландах виправдав лікарку, яка провела евтаназію пацієнтці з деменцію

Укрінформ
У Нідерландах суд визнав невинуватою лікарку, яка три роки тому провела процедуру евтаназії 74-річній жінці з тяжкою формою деменції.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Суд дійшов висновку, що “евтаназія була проведена з достатньою ретельністю”, і лікарка дотрималася всіх належних вимог щодо проведення процедури.

Як повідомлялося, нідерландська прокуратура вимагала визнати винною в убивстві лікарку з притулку для літніх людей, яка після консультації з сім’єю провела пацієнтці процедуру евтаназії. Обвинувачення стверджувало, що 74-річна пацієнтка підписала заяву про евтаназію, але згодом нібито не була впевнена у своєму рішенні й передумала помирати.

Читайте також: У Нідерландах лікаря судять за евтаназію

Обвинувачена наполягала, що вона тричі розмовляла з пацієнткою, і та говорила їй про бажання померти. Жінка мала тяжку деменцію: не пам’ятала свого життя, не впізнавала власного чоловіка. Дочка пацієнтки заявила судові, що не сумнівається - її мати хотіла померти.

Евтаназія є законною в Нідерландах, але лікар має бути впевнений, що пацієнт робить усвідомлений вибір. Людям із тяжкою деменцією її проводять рідко - торік у країні було два такі випадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-