Лондон пропонує країнам ЄС мініугоди щодо Brexit в обхід Єврокомісії - ЗМІ

Лондон пропонує країнам ЄС мініугоди щодо Brexit в обхід Єврокомісії - ЗМІ

Укрінформ
Уряд Великої Британії намагається обійти переговори щодо Brexit з Європейською комісією, пропонуючи угоди безпосередньо країнам Євросоюзу.
Про це повідомляє Politico з посиланням на дипломатичні джерела.

"Уряд Британії намагається обійти переговори щодо Brexit з Європейською комісією, пропонуючи так звані мініугоди безпосередньо країнам-членам", - йдеться у повідомленні.

Британія звернулася до багатьох країн ЄС з пропозиціями про укладення угод, що дозволили б пом'якшити наслідки неврегульованого Brexit для Лондона. "На зустрічі представників Британії з чиновниками ЄС минулого тижня майже всі делегації повідомили, що до них звертались британці з декількох питань. Їх цікавили такі теми, як захист даних, допомога щодо соціального забезпечення та права на послуги з охорони здоров'я британських громадян, які проживають в інших країнах ЄС", - зазначають співрозмовники видання.

Однак, у департаменті Brexit британського уряду заявили, що це "неправда", і Британія не намагається обійти переговори з Єврокомісією.

Читайте також: Джонсон наполягає, що нова угода про Brexit досі можлива

Як повідомлялося, королева Єлизавета II схвалила законопроєкт про відтермінування виходу Великої Британії з ЄС. Також стало відомо, що британський парламент припинив роботу з 10 вересня до 14 жовтня.

Велика Британія має залишити Євросоюз 31 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-