Активісти Greenpeace блокувати розвантаження вугілля у порту Гданська

Активісти Greenpeace блокувати розвантаження вугілля у порту Гданська

Фото
Укрінформ
Активісти Greenpeace у понеділок, 9 вересня, на своєму кораблі Rainbow Warrior увійшли до польського порту Гданськ, блокуючи термінал, де планувалося розвантаження корабля з імпортованим вугіллям з Мозамбіку.

Прикордонна служба Польщі пізно ввечері розблокувала термінал, провівши силову операцію, і затримала 18 активістів Greenpeace, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Цією акцією активісти хочуть показати абсурдність ситуації, в якій ми опинилися, і до чого нас довела нинішня енергетична політика Польщі. Наш уряд не лише не дбає про клімат, а й робить нас залежними від імпорту вугілля”,- повідомив в коментарі tvn24 активіст Greenpeace Polska Марек Юзефяк.

На офіційній сторінці Greenpeace Polska у Facebook зазначається, що упродовж останніх двох років імпорт вугілля до Польщі зріс більш ніж удвічі, майже до 20-ти млн тонн. При цьому, 25% вугілля імпортується до Польщі, в основному з Росії, але також з Австралії, США, Колумбії та Мозамбіку.

У Greenpeace Polska наголосили, що цим мирним протестом активісти хотіли привернути увагу польського уряду до “негайної потреби дій із захисту клімату і необхідності відмови від вугілля до 2030 року”.

Читайте також: Greenpeace звинувачує виробника Oreo в знищенні "дому орангутангів"

У Морському відділі Прикордонної служби РП у Гданську підтвердили затримання 18-ти активістів з корабля Rainbow Warrior. Їх допитають на предмет порушення безпеки судноплавства і закону про Прикордонну службу РП.

Активісти екологічної організації вважають дії польських прикордонників “радикальними і неадекватними ситуації”. На відеозаписі з операції польських прикордонників, який розмістили в Інтернеті активісти, видно, що прикордонники вибивають ілюмінатори на кораблі, а потім дають команду усім активістам лягти на підлогу.

Фото: facebook.com/greenpeacepl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-