ООН доправила півтори тонни гуманітарної допомоги на Багами

ООН доправила півтори тонни гуманітарної допомоги на Багами

Укрінформ
Літак із вантажем ЮНІСЕФ, який містить 1,5 тонни гуманітарної допомоги, прибув на Багами задля подолання наслідків урагану “Доріан”.

Про це повідомляє Організація Об’єднаних Націй у Twitter.

“Літак із вантажем у майже 1,5 тонни рятівних ресурсів ЮНІСЕФ задля допомоги понад 9500 сім’ям отримати безпечний доступ до води після наслідків урагану Доріан”, - йдеться у повідомленні.

Це перша постача гуманітарної допомоги ЮНІСЕФ на острови після стихійного лиха.

Читайте також: США обіцяють допомогу Багамам у подоланні наслідків “Доріану”

Вантаж був зібраний Міжнародним комітетом Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та містить 400 тисяч таблеток для очищення води, кілька баків води по 5000 літрів кожен для щонайменше 2000 людей та 1000 каністр. 

Наразі вже стартувала роздача допомоги серед постраждалих на місцях.

“Близько 18 тисяч дітей в районах Абако та Гранд Багама страждають через наслідки урагану "Доріан", серед них чимало потребують негайної гуманітарної підтримки”, - додають в ООН.

Читайте також: Ураган "Доріан" на Багамах забрав уже 43 життя

Співробітники ЮНІСЕФ, які змогли дістатися до району Абако, який постраждав найбільше, розповіли про масштабні руйнування та спустошення місцевості. Вони повідомили, що у місцині довкола затоки Марш, “школи та шпиталі зрівняні з землею, будинки та дороги зруйновані, автівки та катери висять на деревах”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-