КНДР пропонує відновити перемовини з США наприкінці вересня

КНДР пропонує відновити перемовини з США наприкінці вересня

Укрінформ
Пхеньян заявив про можливість відновити переговори про ядерне роззброєння зі Сполученими Штатами Америки наприкінці вересня.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Влада Північної Кореї у понеділок заявила, що готова відновити переговори щодо роззброєння зі Сполученими Штатами наприкінці вересня, що підвищує можливість прориву у тривалому переговірному процесі щодо долі ядерної програми Пхеньяна", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Пхеньян звинуватили Помпео у зриві діалогу з Вашингтоном

Цей крок сигналізує про потенційне послаблення напруженості, оскільки КНДР протягом липня-серпня здійснила низку випробувань балістичних ракет малої дальності на тлі відсутності прогресу у перемовинах зі США та Південною Кореєю.

Пхеньян заявив, що ракети були запущені на знак протесту проти спільних військових навчань США та Південної Кореї, які у КНДР розглядають як репетицію війни проти Північної Кореї.

"Я хочу вірити, що США запропонують альтернативу, яка відповідає інтересам як КНДР, так і США та базується на прийнятному для нас способі розрахунку", - заявила віцеміністр закордонних справ КНДР Чоу Сон-хуй.

Читайте також: Південна Корея не встигає передати КНДР продовольчу допомогу

Як раніше повідомляло агентство, наприкінці серпня у Північній Кореї заявили, що нещодавні висловлювання держсекретаря США Майкла Помпео на адресу республіки ускладнюють відновлення діалогу між Пхеньяном і Вашингтоном.

Фото: delfi.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-