Трамп таки може ввести санкції проти Анкари через російські С-400

Трамп таки може ввести санкції проти Анкари через російські С-400

Укрінформ
Міністр фінансів США Стівен Мнучін підтвердив, що адміністрація президента Дональда Трампа розглядає можливість запровадження санкцій проти Туреччини через закупівлю нею російських протиповітряних систем С-400.

Про це він заявив журналістам у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми розглядаємо це. Я не коментуватиму будь-яких конкретних рішень, але ми це розглядаємо", - зазначив глава американського Мінфіну.

Таким чином він прокоментував запитання про те, чи залишається варіант санкцій проти Анкари після проігнорованих попереджень Вашингтона про недопустимість для країни-члена НАТО придбати російські системи ППО.

Раніше президент США Дональд Трамп заявляв, що не покладає на Туреччину провину за купівлю російських зенітних ракетних комплексів С-400.

Читайте також: Трамп не хоче вводити санкції проти Анкари через російські С-400 — CNN

Як повідомлялося, Туреччина закупила системи С-400 у РФ і з 12 липня цього року почала отримувати обладнання. Це викликало невдоволення з боку США й Північноатлантичного альянсу. У цьому зв'язку Вашингтон відмовив Анкарі в постачанні американських винищувачів F-35 і неодноразово говорив про можливість введення санкцій США.

Фото: Official White House Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-