Ті, хто хоче змін у Росії, мають інвестувати в Україну – Handelsblatt

Ті, хто хоче змін у Росії, мають інвестувати в Україну – Handelsblatt

Укрінформ
Позитивний приклад України є показовим і конче важливим для всього пострадянського простору

Ті, хто хоче, щоби Росія йшла шляхом демократичних реформ, мають подумати про те, щоби інвестувати в Україну.

Таку пораду дає в понеділок впливове німецьке ділове видання Handelsblatt.

 «Якщо реформи в Україні будуть успішними, вони, нарешті, стануть необхідними у Росії. Тому, якщо ви хочете зробити щось для демократичних та ринкових змін у Росії, то спочатку слід інвестувати в Україну», – йдеться у статті.

У ній зазначається, що, всупереч очікуванням, молодий президент України реформує свою країну. Це робить більш імовірними реформи й у сусідній Росії.

За свій останній успіх президент України Володимир Зеленський заплатив високу ціну: щоб повернути 35 полонених, яких роками утримували в Росії, він повинен був відпустити Володимира Цемаха, людину, яка, за твердженнями, разом з проросійськими бойовиками на Донбасі збили малайзійський літак MH17 над сходом України.

Володимир Цемах Фото: Олена Лунькова / facebook
Володимир Цемах. Фото: Олена Лунькова / facebook

Зеленському був швидко потрібен зовнішньополітичний успіх, на його власну думку. Наприкінці квітня наймолодший президент України переміг з 73 відсотками голосів, підтримкою, якої ніколи не було за 28 років незалежності. Економіка зростає, на 4,6 відсотка, набагато швидше, ніж очікувалося. Щойно розпочав роботу антикорупційний суд, започаткування якого неодноразово переносилося протягом років. На парламентських виборах його партія «Слуга народу» вперше у пострадянській історії здобула абсолютну більшість.

Беппе Грілло
Беппе Грілло. Фото з сайту karachun.com.ua

До виборів 41-річного популярного телевізійного коміка подавали в «упаковці» разом з популістами: демагогічний, як італієць Беппе Грілло, «політично сумно відомий», як Борис Джонсон в Англії та «стрибаючий», як Дональд Трамп.

Борис Джонсон і Дональд Трамп. Фото: EPA / Vostock-photo
Борис Джонсон, Дональд Трамп. Фото: EPA / Vostock-photo

«Але своїми діями він довів, що все це неправда. Що, навпаки, він рішуче реформує свою країну та веде її в правильному напрямку», – пише автор.

У цьому йому треба побажати успіху, йдеться у статті. Оскільки, зрештою, справа не лише в економічному зростанні України, яка має Асоціацію з ЄС, та розширенні демократії. Набагато важливіше те, що Україна, як друга за величиною держава-наступниця СРСР, випромінює на всьому пострадянському просторі, зазначає видання.

Ольга Танасійчук. Берлін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-