Демонстранти у Гонконзі попросили Трампа про допомогу

Демонстранти у Гонконзі попросили Трампа про допомогу

Укрінформ
В Гонконзі, біля генерального консульства США, демонстранти звернулися за допомогою до американського президента Дональда Трампа. 

Про це повідомляє BBC.

"Демонстранти в Гонконзі звертаються до президента Дональда Трампа за допомогою. Деякі несли транспаранти з написом "Президент Трамп, будь ласка, врятуй Гонконг" та "Зробіть Гонконг знову великим", коли йшли до американського консульства", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що Китай послідовно просить інші країни не втручатися.

Повідомляється, що натовп розмахував прапорами США та скандував прохання "звільнити" Гонконг від Китаю. Вони просять США прийняти запропонований "Гонконзький закон про права людини та демократію", який сенатори-демократи висувають на розгляд наступного тижня.

Наголошується, що протести тривають вже 14-й тиждень поспіль.

Читайте також: Під час протестів у Гонконгу постраждали 19 осіб

Як повідомлялося, масове обурення громадян Гонконгу та початок протестів спричинив розгляд поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю.

Попри те, що 15 червня голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила про призупинення розгляду законопроєкту про екстрадицію до КНР, протести не вщухли. Мітингувальники почали вимагати відставки Керрі Лам та розслідування дій поліції під час демонстрацій. Хвиля протестів, що тривають з червня, вже призвела до значних втрат для економіки Гонконгу, насамперед для туристичної та транспортної галузей.

4 вересня голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам офіційно відкликала законопроєкт про екстрадицію.

Фото: EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-