У Франції знову протестують

У Франції знову протестують "жовті жилети"

Укрінформ
Французький рух "жовтих жилетів" у суботу, 7 вересня, поновив акції протесту.

Демонстрації пройшли у великих містах, у них взяли участь кілька тисяч осіб, передає DW.

"У ході протестів сталося кілька сутичок учасників з поліцією. Так, у Парижі були затримані відпущені 89 "жовтих жилетів", крім того, правоохоронці винесли понад 60 попереджень. У столиці Франції в акції протесту взяли участь близько 800 осіб. Демонстрація стала більш численною, ніж попередні акції "жовтих жилетах" в останні місяці", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що більша частина учасників акції поводилася мирно.

Найбільша акція "жовтих жилетах" пройшла в Монпельє. На вулиці міста вийшли близько 3000 протестувальників, у тому числі 500 радикалів із так званого "Чорного блоку". Демонстранти підпалили поліцейську машину в центрі Монпельє, у свою чергу, правоохоронці застосували сльозогінний газ. Двоє учасників акції були тимчасово затримані.

Крім того, сотні людей вийшли на мітинг у Руані попри те, що міська влада заборонила демонстрації в суботу спеціальним указом. Кілька "жовтих жилетів" у Руані були тимчасово затримані, ще понад 100 осіб отримали попередження. Невеликі мітинги "жовтих жилетів" також пройшли в Марселі, Ліллі, Страсбурзі та деяких інших містах.

Читайте також: На акції "жовтих жилетах" у Франції вийшли не більше 10 тисяч чоловік

Протести "жовтих жилетах" проходять у Франції з листопада 2018 року — як правило, у вихідні дні. Спочатку мітингувальники виступали проти запровадження податку, який міг призвести до подорожчання бензину, і вимагали підвищення мінімальної зарплати.

Після того як уряд затвердив мораторій на підвищення паливного податку і пішов на ряд інших поступок, демонстранти почали протестувати проти реформ уряду і президента Макрона. 25 квітня глава держави в телезверненні до народу пообіцяв, зокрема, знизити податки для середнього класу і полегшити проведення референдумів.

Фото: François Latour

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-