Канада привітала звільнення Росією українських в’язнів

Канада привітала звільнення Росією українських в’язнів

Укрінформ
Канада сподівається, що звільнення Росією українських політичних в’язнів дозволить наблизити завершення конфлікту на Донбасі.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада вітає звільнення 35 українських політичних в’язнів, утримуваних Росією, у тому числі Олега Сенцова, журналіста Олега Сущенко та 24 українських моряків, затриманих у Керченській протоці минулого листопада. Ми сподіваємося, що ця новина стане дипломатичним кроком назустріч та наблизить завершення конфлікту на Донбасі”, - сказала Фріланд.

Читайте також: Важливо, що українські політв'язні уже дома — МЗС Литви

Вона привітала зусилля президента Володимира Зеленського та інших представників українського уряду та громадянського суспільства щодо звільнення цих політичних бранців.

“Ми б також хотіли відзначити лобізм канадців на користь цих осіб, що допомогло у міжнародних зусиллях із досягнення їх звільнення”, - зазначила глава МЗС Канади.

Фріланд наголосила, що Канада “рішуче підтримує українців та завжди захищатиме суверенітет та територіальну цілісність України”.

Читайте також: Колишні бранці Кремля розповіли про полон і своє повернення

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 7 вересня, між Україною та РФ відбувся обмін утримуваними особами у форматі 35 на 35. До України повернулися 11 незаконно засуджених у РФ співгромадян та 24 моряків, яких Росія захопила в районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-