Ураган Доріан наближається до Канади

Ураган Доріан наближається до Канади

Укрінформ
Канада готується до “відбиття” урагану Доріан, який рухається до атлантичних провінцій країни повз узбережжя США.

Як повідомили у міністерстві навколишнього середовища Канади, ураган наблизиться до провінції Нова Шотландія в суботу пообіді та протягом наступних 12 годин просуватиметься на північний захід через Ньюфаундленд.

Хоча за прогнозами метеорологів, дорогою до Канади Доріан суттєво ослабне, все одно сила вітру в його епіцентрі досягатиме 130 км/год.

З огляду на це, у регіоні впроваджуються спеціальні заходи, направлені на збереження та швидке відновлення інфраструктури.

Так, найбільший регіональний постачальник електроенергії “Nova Scotia Power” мобілізував додатковий персонал для оперативного відновлення електропостачання. “Така погода може призвести до падіння дерев на лінії електропередач та пошкодження нашого обладнання, що призведе до перебоїв із постачанням енергії. Ми мобілізували близько 1000 осіб для реагування на ураган Доріан, й ми будемо готовими безпечно проводити ремонтні роботи якомога швидше”, - сказала президент компанії Карен Хат.

Окрім сильного вітру, ураган також принесе 50-100 мм опадів, що може зумовити паводки.

Міністерство навколишнього середовища Канади також попереджає мешканців прибережних населених пунктів про загрозу штормів із висотою хвиль до 12 метрів.

Рятувальні служби атлантичних провінцій Канади активно поширюють інформацію про рух урагану та закликають місцеве населення заготувати провіант та пальне для генераторів щонайменше на три дні.

Читайте также: Ураган "Дориан" ослаб до первой категории

Як повідомляв Укрінформ, ураган "Доріан", який у Атлантичному океані досяг найвищої, п'ятої категорії потужності, у понеділок пронісся Багамськими островами. Після цього він наблизився до південної частини США та всупереч прогнозам не заглибився в континентальну частину Сполучених Штатів, а попрямував вздовж узбережжя на північ.

За останніми повідомленнями, жертвами урагану "Доріан" стало 30 осіб.

В американських штатах Флорида, Південна й Північна Кароліна, Джорджія та Вірджинія оголошено надзвичайний стан у зв'язку з негодою. У кількох штатах проведено евакуацію значної частини населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-