У конгресі США хочуть нових санкцій проти Росії через розгін акцій протесту в Москві

У конгресі США хочуть нових санкцій проти Росії через розгін акцій протесту в Москві

Укрінформ
Американські конгресмени демократ Еліот Енгель та республіканець Майкл Маккол засудили розгін мирних акцій протесту за чесні вибори в Москві та закликали Дональда Трампа ввести нові санкції проти РФ.

Про це йдеться у їх спільній заяві на сайті конгресмена Енгеля.

"За останні кілька тижнів десятки тисяч росіян проводили мирні акції на вулицях Москви, щоб висловити свою підтримку вільним і чесним виборам та демократичним реформам. Багато з цих відважних людей були залякані, побиті, затримані чи ув’язнені. Ці агресивні дії з боку російського уряду є грубим порушенням зобов’язань щодо відкритого демократичного правління та свободи зібрань в рамках Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ)”, - зазначається у заяві.

За словами конгресменів, минулі демонстрації, в поєднанні з реакцією Кремля, стали ще одним доказом того, що народ Росії втомився від тиранічних дій глави РФ Володимира Путіна, який не зупиниться ні перед чим, використовуючи крайні заходи для придушення політичного інакомислення.

Конгресмени закликали російський уряд звільнити заарештованих демонстрантів і закрити кримінальні справи проти них.

"Ми також закликаємо президента Трампа та його адміністрацію використовувати свої повноваження відповідно до акту Магнітського для введення адресних санкцій щодо осіб, відповідальних за ці грубі порушення прав людини в Росії. Ми маємо намір тісно співпрацювати з адміністрацією, щоб забезпечити притягнення до відповідальності винних осіб”, - наголосили конгресмени.

Читайте також: Росія не зробила нічого для скасування санкцій - заступник глави МЗС Польщі

Як повідомлялося, акції на підтримку незалежних кандидатів на виборах депутатів Московської міської думи пройшли в столиці 20 липня, 27 липня, 3 серпня і 10 серпня. На мітингу в центрі Москви 27 липня були затримані більше тисячі осіб, 3 серпня поліція і Росгвардія затримали близько 600 учасників акції.

Як відомо, "Акт Магнітського" був прийнятий у США сім років тому, потім їх прикладу послідували Канада й декілька європейських країн. Документ названо на честь загиблого в СІЗО російського юриста Сергія Магнітського.

Цей акт дозволив західним урядам заморожувати кошти російських високопоставлених чиновників, яких звинувачують у причетності до корупційних схем відмивання грошей або грубих порушень прав людини. Пізніше "Акту Магнітського" було надано статус глобального закону, отже передбачені ним санкції можуть застосовуватися до усіх країн, громадяни яких порушують, на думку США, права людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-