Південна Корея не встигає передати КНДР продовольчу допомогу

Південна Корея не встигає передати КНДР продовольчу допомогу

Укрінформ
Південна Корея ймовірно не встигне надати КНДР продовольчу допомогу у вересні, як було заплановано.

Про це повідомляє Yonhap.

«З огляду на час, необхідний для фактичної реалізації плану допомоги... у вересні буде важко завершити наш початковий план», - сказав заступник прессекретаря південнокорейського міністерства об'єднання Кім Юн-Хан.

У червні Південна Корея оголосила, що надасть КНДР 50 000 тонн рису в рамках Світової продовольчої програми, щоб допомогти зубожілій країні впоратися зі зростанням нестачі продовольства.

Спочатку планувалося завершити доставку у вересні. Однак, згідно з повідомленнями, Північна Корея відмовляється прийняти допомогу на тлі спільних військових навчань Південної Кореї і США, які було проведено минулого місяця.

Читайте також: КНДР "прописала" у конституції ще більше повноважень для Кім Чен Ина

Міністерство об'єднання наразі намагається підтвердити офіційну позицію Півночі щодо поставок допомоги, але поки що Сеул не отримав відповіді від Пхеньяна.

Як зазначається, для підготовки першої партії обіцяного рису потрібно близько трьох тижнів.

Раніше у Світовій продовольчій програмі повідомляли, що врожайність КНДР минулого року досягла найнижчого рівня з 2008 року: приблизно 10 мільйонів осіб, або близько 40% населення, відчувають гостру потребу у продовольстві.

Фото: Yonhap via The Korea Herald

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-