Країни ЄС недоотримали €137 мільярдів за рахунок махінацій з ПДВ

Країни ЄС недоотримали €137 мільярдів за рахунок махінацій з ПДВ

Дослідження
Укрінформ
Єврокомісія оприлюднила у четвер, 5 вересня, результати дослідження, яке свідчить, що лише протягом 2017 року внаслідок махінацій з ПДВ та в результаті недосконалості податкового законодавства європейська економіка недоотримала більше €137 млрд.
Це становить 11,2 % від загального обсягу надходжень від податку на додану вартість у країнах Євросоюзу, розповіла під час брифінгу у четвер речник Єврокомісії Міна Андрєєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У 2017 році країни ЄС недотримали €137 млрд доходу, який мав надійти від ПДВ. Причиною стали махінації з ПДВ, операції з уникнення оподаткування, банкрутства та недосконалості в системі стягнення ПДВ. Це дещо менші втрати, ніж у попередньому, 2016 році (на 8 мільярдів євро), але вони все ще є величезними. Це ще раз доводить необхідність масштабної реформи в ЄС щодо ПДВ, яку Єврокомісія запропонувала ще у 2017 році», - зауважила речник Європейської Комісії.

Читайте також: Єврокомісія зняла перешкоди для експорту овочів і фруктів з України

Найбільший розрив між запланованими та отриманими надходженнями від ПДВ зареєстрований в Румунії (-36%), у Греції (-34%) та у Литві (-25%), найменший – у Швеції, Люксембурзі та на Кіпрі, де розрив в отриманні ПДВ не перевищував 1 відсотка від запланованого обсягу надходжень. В абсолютних показниках, найбільший розрив ПДВ був в Італії – тут сума недоотриманих податків сягнула близько 33,5 мільярдів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-