США виділяють додаткові $120 мільйонів на подолання кризи у Венесуелі

США виділяють додаткові $120 мільйонів на подолання кризи у Венесуелі

Укрінформ
Американський уряд оголосив про виділення додаткової гуманітарної допомоги для Венесуели в розмірі $120 млн з метою подолання наслідків кризи в регіоні.

Про це заявили в середу високопоставлені представники офіційної делегації США, які перебувають у Колумбії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Заступник держсекретаря Джон Салліван, а також адміністратор USAID Марк Грін 4 вересня оголосили в Кукуті (Колумбія) про виділення понад $120 млн додаткової гуманітарної допомоги для реагування на найбільше зовнішнє переміщення людей в історії (Західної – ред.) півкулі", - зауважили в середу в Державному департаменті США.

Заява пролунала на заході, де були присутні, в тому числі, радниця президента США Іванка Трамп, а також члени коаліції тимчасового президента Гуайдо.

"Затята корупція, жорсткі репресії з боку Мадуро та масштабна соціальна й економічна безгосподарність примусили до втечі понад 4,3 млн венесуельців", - підкреслили в американському зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: США відкрили у Колумбії представництво у справах Венесуели

Додаткова підтримка США має забезпечити "життєво важливу підтримку", у тому числі у сфері харчування й охорони здоров'я для вразливих верств населення Венесуели. Таким чином, з 2017 року Сполучені Штати виділили майже $334 млн у вигляді гуманітарної допомоги та $43 млн економічної допомоги та підтримки розвитку Венесуели.

У цьому зв'язку в Держдепартаменті США підкреслили, що політична й економічна криза в Венесуелі є одним із найглибших у світі економічних занепадів в державі, що не перебуває у стані війни чи стихійного лиха за останнє півстоліття.

При цьому США пообіцяли надалі підтримувати народ Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-