Бельгія відзначає 75-ту річницю визволення

Бельгія відзначає 75-ту річницю визволення

Фото
Укрінформ
У Бельгії відбуваються урочистості з нагоди 75-ї річниці визволення під час Другої світової війни - саме таке формулювання міститься в усіх офіційних документах.

У вівторок, 3 вересня, урочистості розпочалися в Брюсселі. Офіційні особи країни та міської адміністрації поклали квіти до Вічного вогню біля Колони Конгресу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

75 річниця звільнення Бельгії / Фото: Дмитро Шкурко, Укрінформ

Усі заходи відбувалися без зайвого пафосу та ажіотажу. Приміром, під час урочистого проходження містом військового оркестру навіть дорожній рух не перекривали - всі «адміністративні» заходи обмежилися присутністю двох поліцейських на велосипедах, які стежили, щоб хтось випадково не наїхав на «хвіст» колони, до якої могли приєднатися всі охочі.

Читайте також: Помпео відвідає Брюссель та зустрінеться із лідерами НАТО та ЄС

У вівторок буде повністю відкритим для огляду Бельгійський музей збройних сил, де розгорнуто експозицію, присвячену подіям Другої світової війни.

У Брюсселі відбудеться також невеликий парад раритетної техніки, на якій війська союзників визволяли Бельгію у 1944 році. Протягом трьох днів ця техніка буде представлена для огляду у бельгійській столиці.

Усі заходи відбуваються спокійно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-