Таліби знову влаштували теракт в Кабулі попри мирні перемовини зі Штатами

Таліби знову влаштували теракт в Кабулі попри мирні перемовини зі Штатами

Укрінформ
У столиці Афганістану Кабулі 2 вересня стався сильний вибух.

За повідомленнями представників влади та очевидців, від ударної хвилі дрижали шибки та двері в будинках за кілька кілометрів від місця вибуху, передає "Радіо Свобода".

Речник екстремістського угруповання «Талібан» Забінулла Муджагід повідомив, що воно стоїть за атакою. За його словами, бойовики заклали вибухівку в машині.

Речник Міністерства внутрішніх справ Афганістану Нусрат Рахімі заявив, що вибух машини стався близько 21:45 за місцевим часом (19:45 за київським часом) поблизу Ґрін-Вілладж – великого відокремленого району на сході міста, де розташовані офіси гуманітарних організацій та міжнародних установ.

«Автозаправна станція поблизу також зайнялася та вибухнула. Поліція і безпекові служби прибули на місце події і відгородили його», – повідомив Рахімі.

Читайте також: "Талібан" напав на афганське місто на тлі мирних переговорів зі США

Речник начальника поліції Кабулу Фірдаус Фарамаз підтвердив наявність людських жертв, в тому числі серед цивільних, проте не зміг назвати точної цифри.

Після вибуху також було чути постріли.

Напад відбувся того ж дня, коли спеціальний представник США з мирних переговорів у Афганістані Залмай Халілзад повідомив, що представники «Талібану» «в цілому» погодили варіант угоди зі Сполученими Штатами. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-