Війна в Афганістані:

Війна в Афганістані: "Талібан" погодився на угоду з Вашингтоном "у цілому"

Укрінформ
Екстремістське угруповання «Талібан» погодилося не надавати на підконтрольних йому територіях в Афганістані притулок терористам, які вдаються до нападів на Сполучені Штати та їхніх союзників.

Про це спеціальний представник США в Афганістані Залмай Халілзад повідомив Радіо Свобода.

За словами Халілзада, представники талібів погодилися також на те, щоб виведення західних військ з Афганістану було поступовим, і багато залежатиме від ситуації «на місцях».

«Ми досягнули угоди з «Талібаном» в цілому», – заявив він.

Читайте також: Війна в Афганістані: США і "Талібан" почали черговий раунд мирних переговорів

На думку представника Вашингтону, погодження чорнового варіанту мирної угоди наближає встановлення «повного і сталого припинення вогню» в Афганістані.

Водночас Халілзад підкреслив, що ці домовленості, для досягнення яких знадобилося вісім раундів переговорів між сторонами, не є остаточними, доки їх не погодить президент США Дональд Трамп.

Читайте також: "Талібан" напав на афганське місто на тлі мирних переговорів зі США

Раніше 2 вересня радник президента Афганістану Ашрафа Гані Вахід Омер повідомив, що Халілзад зустрівся з Гані та показав йому копію рамкової угоди. Як вважають, на нинішніх переговорах між США й талібами може йтися про графік виведення цих військ, що може відкрити шлях до міжафганських мирних переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-