Британія може відправити свої безпілотники у Перську затоку — ЗМІ

Британія може відправити свої безпілотники у Перську затоку — ЗМІ

Укрінформ
Уряд Великої Британії розглядає можливість розміщення своїх безпілотників у Перській затоці на тлі ситуації навколо затримання Іраном танкера, що йшов під британським прапором.

Про це повідомляє Sky News.

“Велика Британія розглядає можливість відправки безпілотників до (Перської — ред.) затоки на тлі тривалої кризи з Іраном”, - йдеться у публікації.

Як зазначається, безпілотники допомагатимуть британським військовим кораблям, які супроводжують танкери, що йдуть під прапором Британії через Ормузьку протоку.

Королівські Військово-повітряні сили Великої Британії мають безпілотники Reaper у Кувейті, які виконують польоти над територією Сирії і Іраку. Тому за необхідності їх можна буде передислокувати для нової місії.

Як повідомлялося, 4 липня неподалік Гібралтару, за допомогою ВМС Великої Британії, затримали танкер з Ірану Grace 1, що перевозив сиру нафту до Сирії всупереч санкціям ЄС.

Читайте також: В індійських портах чекають на вторгнення пакистанських спецпризначенців

У відповідь 19 липня британський танкер Stena Impero з 23 членами екіпажу на борту було затримано Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) в Ормузькій протоці за звинуваченням у порушенні правил міжнародного судноплавства. Лондон пригрозив Тегерану серйозними наслідками, якщо той найближчим часом не звільнить судно.

16 серпня влада Гібралтару вирішила відпустити іранський танкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-