У Південній Кароліні та Джорджії через ураган

У Південній Кароліні та Джорджії через ураган "Доріан" розпочалась евакуація

Укрінформ
Губернатор штату Південна Кароліна Генрі Макмастер в неділю віддав розпорядження про обов'язкову евакуацію жителів прибережних районів через наближення урагану "Доріан".

Про це повідомило агентство Associated Press.

За словами глави штату, евакуація почнеться в обід понеділка. Агентство зазначає, що даний наказ торкнеться близько мільйона осіб.

Губернатор штату Джорджія Брайан Кемп у неділю видав наказ про обов'язкову евакуацію в прибережних районах через наближення урагану "Доріан". Відповідний документ він опублікував на своїй сторінці в Twitter. Жителям шести округів штату, розташованих уздовж Східного узбережжя США, наказано евакуюватися, починаючи з полудня понеділка.

"Люди, що проживають на схід від автотраси 95..., після полудня завтра повинні евакуюватися через ураган "Доріан", - зауважив Кемп. Він рекомендував жителям Джорджії бути напоготові та дотримуватись всіх запобіжних заходів.

Читайте також: Ураган "Доріан" вже лютує на Багамських островах

Губернатор застеріг, що повалені дерева та лінії електропередачі, підтоплення, які неминуче викличе ураган, поставлять під загрозу мережу автодоріг і мостів на узбережжі штату. Як результат, багато жителів ризикують опинитися в повній ізоляції, якщо не поспішати покинути свої будинки.

Режим надзвичайної ситуації діє в Джорджії, а також у штатах Флорида, Північна Кароліна і Південна Кароліна.

За останніми даними Національного центру за спостереженням за ураганами США, "Доріан", що сформувався в Атлантичному океані, посилився до максимальної п'ятої категорії за шкалою Саффіра - Сімпсона. Ураган знаходиться у 250 км на схід від міста Вест-Палм-Біч (штат Флорида) і рухається в західному напрямі зі швидкістю близько 2,2 м/с. Максимальна швидкість вітру в зоні стихії перевищує 82,7 м/ с.

Читайте також: Трамп назвав ураган "Доріан" одним з найбільших в історії

Узбережжя Флориди "Доріан", як очікується, досягне до вечора понеділка. Близько 148,5 тис. жителів цього штату наказано евакуюватися з округу Сент-Джонс, починаючи з ранку в понеділок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-