Через протести у Гонконгу припинили рух поїздів до аеропорту

Через протести у Гонконгу припинили рух поїздів до аеропорту

Укрінформ
Рух поїздів із центру Гонконга до міжнародного аеропорту призупинено через нові акції протесту. 
Про це повідомляє The Age. "Рух потягів до аеропорту призупинено, оскільки протестувальники зібралися біля повітряних воріт Гонконга", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що у неділю до міжнародного аеропорту Гонконга прибули додаткові підрозділи поліції, оскільки протестувальники намагалися заблокувати доступ до летовища. Учасники акції протесту будують барикади на залізничних коліях, оскільки останні, за їхніми словами, не підпадають під дію заборони протестів на території аеропорту.

Заборона була запроваджена після того, як минулого місяця тисячі людей окупували термінали аеропорту, внаслідок чого заплановані рейси були скасовані.

Як повідомлялося, масове обурення громадян Гонконгу та початок протестів спричинив розгляд поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю.

Читайте також: Протести у Гонконгу: поліція штурмувала станції метро

Попри те, що 15 червня голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила, що розгляд законопроєкту про екстрадицію до КНР призупинено, протести не вщухли. Мітингувальники почали вимагати відставки Керрі Лам та розслідування дій поліції під час демонстрацій. Хвиля протестів, що триває з червня, вже призвела до значних втрат для економіки Гонконгу, насамперед для туристичної та транспортної галузей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-