Убивство у Берліні: чеченці вийшли на мітинг під посольство РФ

Убивство у Берліні: чеченці вийшли на мітинг під посольство РФ

Фото
Укрінформ
Представництво Чеченської Республіки Ічкерія в Берліні спільно з товариством Deutsch-Kaukasishe Geselschaft провели в суботу мітинг перед посольством РФ у ФРН.

Приводом стало вбивство 23 серпня в Берліні громадянином Росії чеченця Зелімхана Хангошвілі.

"Ми зібралися на акцію протесту, тому що в центрі Європи було вбито нашого героя, який захищав свою землю; було скоєно чергове вбивство на замовлення. Звичайно, це політичне вбивство, звичайно його вбив Кремль", - розповіла Рубаті Міцаєва, яка позиціонує себе як представницю Кабінету міністрів Ічкерії та представницю прем’єра Ахмеда Закаєва у особливо важливих справах у Європі.

За її словами, чеченська громада неодноразово заявляла в різні інстанції Берліна, що Хангошвілі потребував захисту, що на нього полюють, що він і інші особи, "які стояли у джерел свободи разом з Асланом Масхадовим", знаходяться у списку на ліквідацію. Але реакції не було, а прохання про надання політичного притулку не було задоволено.

Міцаєва категорично заперечила повідомлення деяких ЗМІ, що Хангошвілі був "ісламістом", членом якогось угруповання.

Чеченці в Берліні мітингували перед посольством РФ / Фото: Ольга Танасійчук. Укрінформ

На мітингу говорилося про те, що чеченці, які живуть в Німеччині та Європі, дуже стурбовані демонстративними вбивствами чеченців у Катарі, Туреччині, Австрії та тепер – у Німеччині.

Чеченці вимагають не тільки покарання безпосереднього вбивці, але й пошуку замовників цього злочину та помічників.

Читайте також: У Берліні затримали росіянина, який застрелив колишнього чеченського командира

За попередніми даними чеченської громади, вбивство скоїв російський агент, пов’язаний з посольством РФ у ФРН.

За даними німецького видання Spiegel, ресурсу Bellingcat і The Insider, вбивця приїхав до Німеччини за фальшивим паспортом, номер якого свідчить про його відношення до російської військової розвідки, до ГРУ. Ім’я в підробленому паспорті – Вадим Андрійович Соколов, 49 років, з Іркутська, мешкає в Санкт-Петербурзі. Проте в національному реєстрі паспортів громадян РФ людини з такими даними не існує.

"Соколов" в’їхав у ЄС через Париж, але так і не заселився в готель, адресу якого заявив при перетині кордону та при отриманні візи.

Харгошвілі був убитий в 11.50 ранку по дорозі в мечеть двома пострілами в голову з близької відстані. Вбивця під’їхав до нього ззаду не велосипеді.

Деякі німецькі ЗМІ написали про те, що жертва була відома органам безпеки як потенційний ісламіст. У МВС ФРН закликали не робити будь-яких спекуляцій, поки не буде проведено ретельне слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-