Теракти 9/11: у Штатах призначили дату суду

Теракти 9/11: у Штатах призначили дату суду

Укрінформ
Суд над п'ятьма ймовірними учасниками терактів 11 вересня 2001 року відбудеться 11 січня 2021 року.

Графік слухань оприлюднив полковник ВПС США суддя Шейн Коен, повідомляє NBC News.

«Спільний судовий процес щодо страти для чоловіків, обвинувачених у підготовці терористичних актів 11 вересня 2001 року, має розпочатися 11 січня 2021 року в Гуантанамо», - заявив суддя в п'ятницю, 30 серпня.

Сполучені Штати звинуватили ймовірного організатора теракту Халіда Шейха Мохаммеда і чотирьох інших фігурантів у військових злочинах, які включають тероризм, захоплення літака і вбивство за майже 3 тисячами епізодів.

Обвинуваченим загрожує смертна кара.

Як відомо, 11 вересня 2001 року в США здійснено найбільший в історії людства терористичний акт. Терористи-смертники на захоплених літаках атакували вежі Всесвітнього торговельного центру в Нью-Йорку і будівлю Пентагону у Вашингтоні. Безпрецедентні теракти скоїли 19 молодих арабів, виконуючи накази ісламістів, які базуються в Афганістані.

Читайте також: Скандально відому в'язницю Гуантанамо не закриють ще 25 років

Згідно з даними, опублікованими в підсумковому звіті Національної комісії з терористичних атак проти Сполучених Штатів (комісія 9/11), у Всесвітньому торговельному центрі загинули більш як 2600 осіб; 125 загинули в Пентагоні; 256 людей загинули в усіх чотирьох літаках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-