Пхеньян звинуватили Помпео у зриві діалогу з Вашингтоном

Пхеньян звинуватили Помпео у зриві діалогу з Вашингтоном

Укрінформ
У Північній Кореї заявили, що недавні висловлювання держсекретаря США Майкла Помпео на адресу республіки ускладнюють відновлення діалогу між Пхеньяном і Вашингтоном.

Про це повідомляє AFP.

«Наші очікування на діалог з США поступово зникають, і ми змушені переглянути всі заходи, вжиті до сих пір», - сказав перший заступник міністра закордонних справ КНДР Цой Сон Хі.

За словами чиновника, держсекретар США Майк Помпео у своєму виступі раніше на цьому тижні назвав дії Північної Кореї «шахрайськими» і такими, які не можна ігнорувати.

Подібні висловлювання були «недоречними, дратівливими і образливими», - підкреслив заступник глави МЗС, попереджаючи, що США не повинні випробувати "наше терпіння, щоб згодом про це не шкодувати".

Читайте також: У Пентагоні заявили, що Штати не будуть гостро реагувати на ракетні пуски КНДР

Як повідомлялося, лідери КНДР і США Кім Чен Ин і Дональд Трамп на своїй першій зустрічі в Сінгапурі в червні минулого року прийняли угоду про «повну денуклеаризації Корейського півострова», проте з того часу було досягнуто лише незначного прогресу у відмові від програм озброєння Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-