Німеччина обіцяє допомогу Палестині

Німеччина обіцяє допомогу Палестині

Укрінформ
Німеччина наполягає на рішенні близькосхідного питання на основі принципу двох держав і обіцяє Палестині економічну підтримку.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель під час зустрічі з главою Палестини Махмудом Аббасом у четвер у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Має бути політичне рішення, яке дозволить палестинському та ізраїльському народам жити в мирі та безпеці. На нашу думку, це можливо лише на основі узгодженого між сторонами конфлікту принципу двох держав, а також з урахуванням міжнародно узгоджених параметрів. Це має бути, як і раніше, ціллю, навіть якщо ця мета виявляється все більш важкодосяжною", - сказала Меркель.

Вона також зазначила, що народ Палестини повинен мати перспективи економічного розвитку. Німеччина наразі є найбільшим двостороннім донором у палестинські території. Лише минулого року ФРН інвестувала 110 мільйонів євро, половину з яких було пов'язано з проєктом у співпраці з Палестинською адміністрацією.

Читайте також: Ізраїль повідомив про пуск трьох ракет із сектора Гази

Аббас у свою чергу подякував Німеччині за її роль у просуванні миру та стабільності на Близькому Сході на основі рішення від 1967 року про кордони.

"У це ми віримо, і ми готові сісти за стіл переговорів", - запевнив Аббас.

Палестинський лідер поінформував канцлера про останні події, пов’язані з діяльністю ізраїльських збройних сил і будівництвом поселень (яке Берлін постійно засуджує). "Це змінює ідентичність східного Єрусалиму. Газа залишається під блокадою", - зауважив він, додавши, що це може призвести до глухого кута, наслідки якого можуть бути серйозними.

Аббас назвав "прикрим" те, що адміністрація США "не допомагає наближати мир та безпеку до нашого регіону, виключаючи з переговорів такі питання, як Єрусалим, біженці, кордони, розвиток врегулювання та безпека". Ось чому, за його словами, Палестина вимагає переговори під міжнародним супроводом - це деякі європейські та арабські держави, які супроводжуватимуть переговори між Палестиною та Ізраїлем.

Фото: @RegSprecher

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-