Лукашенко запропонував Болтону почати відносини Білорусі та США з чистого аркуша

Лукашенко запропонував Болтону почати відносини Білорусі та США з чистого аркуша

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував раднику Президента США з питань національної безпеки Джону Болтону обговорити питання білорусько-американських відносин під час зустрічі в Палаці Незалежності.

Про це повідомляє на сайті Президента Білорусі.

"Я запропонував би обговорити відверто, навіть по-дружньому всі питання наших відносин. Нехай вони будуть неприємними для Білорусі, але Ви повинні їх позначити. Я також відверто і чесно позначу ті питання, які вважаю за потрібне позначити перед Вами для подальшого нашого співробітництва, в тому числі які, можливо, не дуже приємні будуть для США. Це дозволить створити нам ту базу відносин на майбутнє, яка повинна бути між нами", - заявив глава Білорусі.

"Не дивлячись на весь галас, що відбувається навколо Вашої поїздки, тут багато позитивного, особливо для Білорусі. Позитивне полягає в тому, і нас ніхто в цьому не дорікне (і Ви, напевно, знаєте про це), що ми постійно з моменту погіршення наших відносин з США пропонували закрити цю негарну сторінку і почати з нового аркуша наші відносини", - наголосив Лукашенко.

Лукашенко зазначив, що візит Джона Болтона в Білорусь є історичним: "Таких помітних високопоставлених фігур (з США - ред.) В Білорусі не було давно. І в цьому теж історичність цього візиту".

Читайте також: Болтон до кінця тижня відвідає Білорусь - ЗМІ

Крім того, до нинішнього візиту в Білорусі побували багато експертів і фахівці з США. "Я особисто з ними зустрічався, вів бесіди на різні теми наших взаємин. І це свідчить про те, що у нас є деяка історія перезавантаження відносин", - зазначив Президент Білорусі.

Фото: сайт Лукашенко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-