В індійських портах чекають на вторгнення пакистанських спецпризначенців

В індійських портах чекають на вторгнення пакистанських спецпризначенців

Укрінформ
В індійському штаті Гуджарат було оголошено тривогу в усіх портах. Чекають на вторгнення пакистанських спецпризначенців.

Про це повідомляє NDTV.

"Всі порти в Гуджараті були приведені в стан підвищеної боєготовності після появи інформації про те, що загін пакистанських спецпризначенців імовірно має намір проникнути на індійську територію через Кач морським шляхом, щоб здійснити громадські заворушення або теракти в Гуджараті", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, берегова охорона Індії отримала інформацію про те, що загін пакистанського морського спецназу готується пройти в Індію з боку затоки Кач в Аравійському морі на території Гуджарату.

Через це всім портам на узбережжі і кораблям рекомендовано вжити максимальних заходів безпеки.

Як повідомлялося, 5 серпня індійський уряд скасував особливий статус штату Джамму і Кашмір, прописаний у конституції Індії. Водночас було накладено обмеження на дротовий і мобільний телефонний зв'язок, інтернет, а також заборонені мирні зібрання.

Офіційний Ісламабад назвав дії індійської влади "незаконними".

Кашмір — єдиний штат Індії, населений переважно мусульманами. Значна частина жителів штату виступає за приєднання до Пакистану. Радикально налаштовані особи постійно поповнюють лави збройних формувань, що намагаються за допомогою насильницьких дій домогтися виходу штату зі складу Індії.

Читайте також: Індійські силовики затримали в Кашмірі понад 4 тисячі осіб — ЗМІ

У відповідь індійська влада придушує будь-які прояви сепаратизму, застосовуючи армію та сили безпеки. Наслідком тривалого кривавого протистояння стала загибель десятків тисяч людей, переважно мирних жителів. Суперечка за контроль над Кашміром уже кілька разів призводила до воєн між Пакистаном та Індією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-