У Пентагоні заявили, що Штати не будуть гостро реагувати на ракетні пуски КНДР

У Пентагоні заявили, що Штати не будуть гостро реагувати на ракетні пуски КНДР

Укрінформ
США не планують гостро реагувати на запуски ракет малої дальності на території КНДР, хоча і стурбовані ними.

Про це заявив міністр оборони США Марк Еспер, передає "Сегодня".

"Безумовно, ми стурбовані їх випробуваннями ракет малої дальності. Ми хочемо зрозуміти, що вони роблять і навіщо вони це роблять. Але з іншого боку, ми не збираємося гостро реагувати. Ми хочемо застосовувати зважений підхід і переконатися, що не закриваємо двері для дипломатії... Зрештою ми досягнемо незворотної та повної денуклеаризації півострова. Кращий спосіб для цього – політична угода. Ми не хочемо закривати двері для дипломатії, гостро реагуючи на їх випробування і на те, що вони роблять", – зазначив міністр.

Читайте також: В ООН наполягають на збереженні санкцій проти КНДР

При цьому Еспер включив КНДР в список військових загроз для США нарівні з Китаєм, однак зазначив, що Вашингтон націлений на мирне розв'язання північнокорейської проблеми. Відновлювати навчання з Південною Кореєю США поки також не планують.

"Головне переконатися, що ми робимо те, що нам потрібно, щоб зберегти нашу боєздатність. План маневрів і навчань, який у нас на даний момент є, достатній для підтримання необхідного рівня нашої боєготовності на півострові", – заявив Еспер.

Читайте також: Пхеньян: Через санкції КНДР залишатиметься найбільшою загрозою для Штатів

Як повідомлялося, Північна Корея 24 серпня успішно випробувала нову реактивну систему залпового вогню. За інформацією державного північнокорейського агентства ЦТАК, пуском керував особисто лідер КНДР Кім Чен Ин.

Раніше КНДР провела ракетний пуск 16 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-