Прем'єр Литви страждає на онкозахворювання

Прем'єр Литви страждає на онкозахворювання

Укрінформ
Прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс страждає на онкологічне захворювання.

Про це він сказав журналістам після засідання уряду, повідомляє портал Delfi.

«Після президентських виборів я вирішив перевірити своє здоров'я, під час перевірки помітили збої в лімфатичній системі. На жаль, діагноз можна було встановити тільки після операції - лімфома, перша стадія. Вона не поширилася, зараз застосовують лікування - імунотерапія і хіміотерапія», - сказав Скверняліс.

Він уточнив, що перший цикл лікування пройшов у вівторок, і почувається чудово. «Протягом двох місяців - за вересень і жовтень - цикли лікування мають завершитися. Лікарі сподіваються на цілковите одужання», - зазначив прем'єр-міністр Литви.

Коментуючи виданий президентом Литви Гітанасом Науседою декрет, який дозволяє прем'єру брати лікарняний до 4 жовтня, якщо буде потрібно, Скверняліс пояснив: «У декреті обумовлено, що якщо я почуватимуся зле чи будуть виконуватися процедури, через які я не був на роботі вчора і позавчора... Якщо я зможу повною мірою виконувати свою роботу, то буду це робити, а якщо ні, мене замінить Жигімантас Вайчунас (міністр енергетики - ред.)».

Читайте також: Литва закупить мільйони пігулок з йодом через будівництво АЕС у Білорусі

За словами Скверняліса, головна небезпека під час лікувальних процедур - ризик інфекції, тому його контакт з іншими людьми під час службових зустрічей і засідань буде менш тісним. «Рідше будемо обмінюватися рукостисканнями, мені треба берегти себе, але це єдина перешкода, засідання проходять, зустрічі тривають», - запевнив прем'єр-міністр.

Фото: DELFI / Tomas Vinickas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-