У Росії опозиціонера Яшина затримали уп'яте поспіль

У Росії опозиціонера Яшина затримали уп'яте поспіль

Укрінформ
У Москві незареєстрованого кандидата в депутати Мосміськдуми Іллю Яшина знову затримали на виході з поліцейського спецприймальника, де він відбув четвертий адміністративний арешт.

Про це він написав у Facebook.

«І знову на виході із спецприймальника я затриманий співробітниками поліції. Напевно, буде п'ятий поспіль адміністративний арешт», - встиг повідомити Яшин, опублікувавши відповідне відео.

Поліцейський, який зустрів Яшина на виході із спецприймальника, повідомив, що той повинен проїхати з ними «за заклики 3 серпня 2019 року про несанкціонований мітинг».

З 29 липня політик відбув чотири адміністративні арешти. Перший раз йому призначили десять діб арешту, визнавши винним у закликах до акції 27 липня (частина 2 статті 20.2 КпАП), через день Яшину дали ще десять діб, але строки арешту наклалися на попередній.

8 серпня Яшин мав вийти на свободу, але відразу із спецприймальника його повезли в суд, який знову заарештував політика на десять діб за акцію 14 липня біля мерії і Мосміськвиборчкому. 18 серпня кандидата знову затримали відразу після звільнення із спецприймальника і склали на нього протокол. 20 серпня суд знову заарештував Яшина на десять діб.

Читайте також: Російського опозиціонера Яшина знову затримали у Москві

Протести в Москві тривають з середини липня, після того як стало відомо про відмову десяткам незалежних кандидатів у реєстрації на вибори до Московської міської думи.

У вівторок, 27 серпня, Верховий суд Росії залишив чинним рішення Мосміськсуду про відмову в реєстрації кандидатами в депутати Мосміськдуми Іллі Яшина, Костянтина Янкаускаса і Олени Русакової.

Загалом влада Москви не допустила до виборів до міського парламенту більше п'ятдесяти кандидатів від опозиції, забракувавши зібрані ними підписи виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-