Захід має провести “червону лінію” для Росії - британський депутат

Захід має провести “червону лінію” для Росії - британський депутат

Укрінформ
Міжнародній спільноті необхідно встановити для Росії чіткі рамки неприпустимої поведінки та слідкувати за їх дотриманням.
Про це у статті для Fox News пишуть член парламенту Великої Британії Ніколас Соамес та колишній агент ЦРУ Даніель Хофман. “Попередження без серйозних політичних заходів зі спонукання до зміни недоброзичливої поведінки Росії лише заохочують більш агресивні дії. У Заходу збігає час для проведення червоної лінії та примусу до її дотримання за допомогою розвідувальних, дипломатичних та економічних заходів, що дозволять Україні стримати російську агресію”, - йдеться у матеріалі.

Автори зазначають, що “Кремль поводиться все більше як агресивна та небезпечна держава-ізгой, аніж як член міжнародної спільноти”.

“США та їх союзникам слід розпочати повномасштабний публічний тиск, у тому числі усередині Росії, з метою викриття підступної української політики Путіна, що так негативно вплинула на економічний стан Росії й регіону”, - стверджують Соамес та Хофман.

На їх переконання, демократія, особливо в країнах колишнього СРСР, становить для Путіна “екзистенційну загрозу”. “Нічого не загрожує безпеці путінського режиму більше, ніж Україна, - демократичний сусід зі світлим економічним майбутнім та значним російськомовним населенням”, - зазначається у статті.

Читайте також: У МЗС Польщі порівняли Nord Stream-2 із пактом Молотова-Ріббентропа

З огляду на це, Путін намагається усіляко завадити євроатлантичній інтеграції України. “У найближчій перспективі Путін хоче упевнитися, щоб Україна була настільки політично розчленованою та територіально роздробленою, що про членство у ЄС та НАТО навіть не йтиме мова. У віддаленій перспективі він бачить руйнацію України як держави. Путін не хоче мати по сусідству успішну демократію, яка служитиме символом надії та надихатиме його власних політичних опонентів, позбавлених основних громадянських свобод, таких як: свобода слова та зібрань”, - підсумовується у матеріалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-