Brexit: уряд Джонсона попросить королеву призупинити роботу парламенту

Brexit: уряд Джонсона попросить королеву призупинити роботу парламенту

Укрінформ
Уряд Великої Британії проситиме королеву Єлизавету ІІ призупинити роботу парламенту.

Про це повідомляє ВВС.

«Уряд попросить королеву призупинити роботу парламенту через кілька днів після повернення депутатів до роботи у вересні і лише за кілька тижнів до граничного терміну Brexit», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, британські депутати навряд чи встигнуть ухвалити закони, які могли би завадити прем’єр-міністру Борису Джонсону здійснити вихід Британії з ЄС (Brexit) без угоди 31 жовтня.

Ідея тимчасового усунення парламенту викликала суперечки у Британії. Зокрема, критики заявляли, що це позбавить депутатів можливості відігравати свою демократичну роль у процесі Brexit.

Читайте також: "Жорсткий" Brexit буде рішенням виключно Британії, а не ЄС – Юнкер

За інформацією ВВС, лише невелика кількість британських урядовців знала про план ще до його оголошення.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон укотре заявив, що країна залишить Євросоюз 31 жовтня, і закликав усіх поважати результати референдуму 2016 року.

Раніше депутати від британських опозиційних партій домовилися спробувати заблокувати у парламенті сценарій виходу країни з Євросоюзу без угоди через ухвалення законів, зазначивши, що можливість внесення проєкту постанови про вотум недовіри прем'єру Великої Британії досі залишається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-