Сенатори США виступили проти повернення Росії до G7

Сенатори США виступили проти повернення Росії до G7

Фото, відео
Укрінформ
Чотири сенатори-демократи надіслали президенту США Дональду Трампу листа, в якому висловлюють свою незгоду із можливим поверненням лідера РФ Володимира Путіна та Росії до Великої сімки.
Про це повідомляє Голос Америки.

“Чотири сенатори-демократи - Боб Менендез, Чак Шумер, Джек Рід і Марк Ворнер - надіслали президентові Трампу листа, в якому висловлюють свою незгоду із можливим поверненням Володимира Путіна та Росії до Великої сімки”, - йдеться у повідомленні.

Вони наполягають, що рішення виключити Росію із Великої вісімки після вторгнення та незаконної анексії Криму, було правильним. На їхню думку, Росія зараз не може стати членом Великої сімки як з політичних, так і з економічних причин.

Сенатори вказують на те, що Росія продовжує демонструвати неповагу до міжнародних норм та верховенства права, як то втручання в американські вибори, хімічна атака на британській землі, триваюча окупація грузинської території, підтримка режимам Мадуро та Ассада, а також переслідування меншин та політичних опонентів в середині Росії.

На думку сенаторів, повернення членства Росії у Велику сімку йде всупереч цінностям та є відмовою Сполучених Штатів від своїх обов’язків як провідної демократії світу.

Раніше Трамп заявив, що "безперечно" підтримав би повернення РФ до групи держав Великої вісімки.

Читайте також: Японія підтримує діалог з Росією, але не коментує можливість відновлення G8

Як повідомлялося, Росія була виключена з Великої вісімки у 2014 році після анексії Криму. З того часу представники західних країн неодноразово заявляли, що відновлення участі РФ у Великій вісімці пов'язано з «кримським питанням» і дотриманням Росією мінських угод, які передбачають припинення конфлікту на Донбасі.

Напередодні президент Франції Еммануель Макрон заявив, що повернення до формату G8 і участь в ній Росії можливе після врегулювання конфлікту в Україні.

Фото: ukrainian.voanews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-