В ООН наполягають на збереженні санкцій проти КНДР

В ООН наполягають на збереженні санкцій проти КНДР

Укрінформ
Представники Франції, Німеччини та Британії в ООН засудили ракетні випробування КНДР та наголосили на необхідності збереження міжнародних санкцій щодо Північної Кореї.

Про це йдеться в спільній заяві країн, повідомляє NK News.

"Ми ще раз засуджуємо такі повторні провокаційні ракетні випробування, які є порушеннями резолюцій Ради Безпеки ООН. Північна Корея повинна зробити конкретні кроки на шляху до її повної перевіреної та незворотної денуклеаризації", - заявив журналістам заступник посла Німеччини в ООН Юрген Шульц.

Троє членів Ради Безпеки також закликали до єдності щодо імплементації санкцій, наголосивши, що ООН має продовжувати застосовувати санкції проти КНДР.

"Північнокорейський режим несе відповідальність за поточну ситуацію свого народу. Міжнародні санкції повинні залишатися в силі та суворо застосовуватися до моменту ліквідації ядерних та балістичних ракет Північної Кореї. Важливо, щоб Рада безпеки виявила єдність у підтримці своїх резолюцій", - йдеться у заяві.

Також три країни закликали КНДР "розпочати змістовні переговори з США, як було узгоджено президентом Трампом і Кім Чен Ином 30 червня".

Читайте також: Токіо заявляє, що Пхеньян розробляє ракети нового типу

Як повідомлялося, Північна Корея 24 серпня успішно випробувала нову реактивну систему залпового вогню. За інформацією державного північнокорейського агентства ЦТАК, пуском керував особисто лідер КНДР Кім Чен Ин.

Раніше КНДР провела ракетний пуск 16 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-