У Берліні затримали росіянина, який застрелив колишнього чеченського командира

У Берліні затримали росіянина, який застрелив колишнього чеченського командира

Укрінформ
У столиці Німеччини правоохоронці арештували росіянина, котрий у суботу застрелив колишнього чеченського командира Зелімхана Хангошвілі.

Про це повідомляє BBC.

"Німецька поліція заарештувала 49-річного росіянина за підозрою у вбивстві чеченця Зелімхана Хангошвілі, застреленого в парку Кляйнер Тіргартен у центрі Берліна 23 серпня", - йдеться в повідомленні.

Очевидці стверджують, що росіянин наблизився до 40-річного чеченця на велосипеді та два рази вистрілив йому в голову, а потім зник з місця події.

Незабаром після стрілянини поліція знайшла підозрюваного, а також велосипед, пістолет, який той викинув в річку, та інші докази. Вбивця використовував пістолет Glock 26 з глушником.

Повідомляється, що підозрюваний Вадим С. мав у своїй квартирі велику суму грошей. Йому висунули звинувачення в навмисному вбивстві.

Вадим С. приїхав до Берліна з Москви через Париж за кілька днів до нападу і отримав зворотний квиток до Москви.

Читайте також: У Німеччині мігрант зарубав чоловіка

Як відомо, Зелімхан Хангошвілі воював у другій чеченській війні проти російських військ на Північному Кавказі в 2001-2005 роках. Він був польовим командиром і близьким союзником чеченського президента Аслана Масхадова. Він походив із громади етнічних чеченців і жив в гірському районі Панкісскої ущелини Грузії. Він виїхав до Німеччини, переживши спробу замаху в столиці Грузії Тбілісі в 2015 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-