Джонсон, Меркель, Трюдо й Абе виступають проти повернення Росії до G7 - журналіст WP

Джонсон, Меркель, Трюдо й Абе виступають проти повернення Росії до G7 - журналіст WP

Укрінформ
Лідери США, Франції та Італії виступили «за» повернення Росії до “Великої сімки”, а лідери Великої Британії, Німеччини, Канади та Японії заперечують проти таких планів.

Про це повідомив журналіст Washington Post Джош Рогін у Twitter.

«За моєю інформацією, на вчорашній вечері (прем’єр-міністр Великобританії Борис - ред.) Джонсон, (канцлерка ФРН Анґела - ред.) Меркель і (прем’єр-міністр Канади Джастін - ред.) Трюдо виступили проти повернення Росії до Групи семи, у той час як (президент Франції Еммануель - ред.) Макрон підтримав цю ідею», - написав журналіст.

Рогін повідомив, що Італія також висловила підтримку поверненню Росії до “Великої сімки”.

«Макрон більш наполегливо просуває цю ідею у приватних розмовах. Складається враження, що він переконує Трампа бути публічним обличчям цього кроку», - додав він.

Американський журналіст також розповів, що «прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе відзначив, що прогресу з українського питання немає, і також нагадав про відносини Росії та Китаю».

Як повідомлялося, президенти США та Франції Дональд Трамп та Еммануель Макрон у телефонній розмові у вівторок, 20 серпня, домовилися повернути Росію до «Великої сімки» уже в наступному році. Уряди Німеччини та Великої Британії виступили з критикою цього рішення. Пізніше, за повідомленнями ЗМІ, Трамп допустив запрошення Росії на наступний саміт, який відбудеться у США у 2020 році, як «гостя».

Напередодні президент Європейської ради Дональд Туск наголосив, що на саміт "Групи семи" наступного року доцільно запросити як гостя українського лідера. А відновлення участі Росії – неприпустиме.

Нині членами "Великої сімки" є США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія та Канада.

Читайте також: Трамп "цілком можливо" запросить Путіна на наступний саміт G7 як гостя

Як повідомляв Укрінформ, лідери G7 за результатами саміту у Біарріці 24-26 серпня не ухвалюватимуть підсумкове комюніке. Таке рішення ухвалив президент Франції, яка головує у G7. Це пов'язано зі значними розбіжностями між лідерами щодо головних геополітичних проблем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-