Поліція Гонконгу вперше застосувала водомети до протестувальників

Поліція Гонконгу вперше застосувала водомети до протестувальників

Відео
Укрінформ
Поліція Гонконгу вперше застосувала водомети проти протестувальників.

Про це повідомляє портал Nikkei.

"Поліція Гонконгу у неділю застосувала сльозогінний газ та водяні гармати проти протестувальників, після жорстких сутичок днем раніше, коли поліція вперше використала сльозогінний газ", - йдеться у повідомленні.

Поліція застосувала водомети для того, щоб звільнити вулицю від демонстрантів, які побудували на ній барикади. Протестувальники у відповідь кидали каміння та пляшки із запалювальною сумішшю.

Поліція Гонконгу оприлюднила заяву, в якій засудила блокування доріг. У ній йдеться, що демонстранти витягли цеглини з тротуарів і це загрожує безпеці людей та руху транспорту.

Як повідомлялося, демонстранти у Гонконгу в неділю, 25 серпня, продовжили протести. Напередодні увечері між протестувальниками та поліцейськими сталися сутички. На суботньому марші зібралися тисячі людей. Деякі з них почали кидати каміння у силовиків. У відповідь вони застосували сльозогінний газ та кийки. Після цього протестувальники відступили, а поліцейські затримали 29 демонстрантів.

Масові протести розпочалися у Гонконзі у першій половині червня у відповідь на плани місцевої адміністрації внести поправки до закону про екстрадицію, які дозволили б видавати підозрюваних у скоєнні злочинів на материкову частину Китаю.

Коли влада Гонконгу відмовилася від внесення поправок, демонстранти зажадали розслідування застосування поліцією надмірно жорстких методів проти учасників протестів, а також відставки голови адміністрації міста Керрі Лам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-