Родичі померлих у російських СІЗО вийшли на пікет під час саміту G7 - ЗМІ

Родичі померлих у російських СІЗО вийшли на пікет під час саміту G7 - ЗМІ

Укрінформ
У французькому Біарріці під час саміту G7 вийшли на пікет росіяни, чиї родичі померли в російських СІЗО.

Про це повідомляє російський правозахисник, засновник соцмережі Gulagu.net Володимир Осєчкін, який виїхав і зараз живе у Франції, пише Радіо свобода.

«Ми закликаємо лідерів саміту G7 звернути увагу на те, що в Росії де-факто не працює Декларація прав людини і Європейська конвенція з прав людини, влада не гарантує права на особисту недоторканність і безпеку, а тортури донині активно використовуються співробітниками ФСБ, МВС і Федеральної служби виконання покарань як одного з основних методів оперативно-розшукової діяльності і розкриття злочинів», – повідомив Осєчкін.

Осєчкін опублікував фото двох людей з плакатами «Декларація прав людини не працює у Росії» та «Валерій Пшеничний убитий у в’язниці Санкт-Петербургу 05.02.18. Убивця досі там».

Як повідомляв Укрінформ, на саміті Великої сімки у Франції обговорювалося питання повернення до формату G8 за участі РФ, лідери країн погодилися, що наразі для такого рішення ще занадто рано.

Читайте також: Глави урядів чотирьох земель Німеччини хочуть повернути Росію до G7 — ЗМІ

Під час саміту в Біарріці прем’єр-міністри Великої Британії та Канади Джастін Трюдо і Борис Джонсон зробили спільну заяву, що Росію не можна повертати до складу G7 доки вона не припинить агресію проти України.

Водночас Президент США Дональд Трамп заявив, що не виключає запрошення президента РФ Володимира Путіна на саміт "Групи семи" (G7) наступного року як гостя.

Російського президента не запрошують на засідання G7 з моменту окупації Криму в березні 2014 року.

Фото: Владимир Осечкин

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-