Джонсону не потрібні поради щодо Brexit — Трамп

Джонсону не потрібні поради щодо Brexit — Трамп

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп вважає, що новому британському прем'єр-міністру Борису Джонсону вдасться успішно завершити процедуру виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Про це Трамп заявив у неділю, 25 серпня, під час двосторонньої зустрічі з Джонсоном на полях саміту G7 у французькому Біарріці, повідомляє DW.

За словами Трампа, Джонсон - "підходяща людина" для Brexit, він "чудово" впорається з обов'язками прем'єра і "не потребує порад" з приводу проведення Brexit.

Американський президент також висловив упевненість у тому, що Вашингтон і Лондон зможуть незабаром укласти угоду про вільну торгівлю, яка, за словами Трампа, стане "найбільшою" в історії торговельних відносин США з іншими країнами.

У свою чергу Джонсон напередодні закликав Трампа скасувати обмеження, запроваджені раніше на імпорт деяких видів британських товарів. Для угоди про вільну торгівлю Вашингтон має продемонструвати готовність до компромісів, відзначив прем'єр.

Читайте також: Джонсон не хоче платити Євросоюзу £30 мільярдів у разі “жорсткого” Brexit

Джонсон планує обговорити Brexit також на зустрічі з главою Євроради Дональдом Туском, яка відбудеться в рамках саміту G7 пізніше того ж дня. Спочатку Велика Британія планувала вийти зі складу Євросоюзу 29 березня, але до цього терміну так і не визначилася з планом Brexit. У квітні 27 країн-членів ЄС на позачерговому саміті в Брюсселі домовилися надати Лондону відстрочку до 31 жовтня. Після вступу на посаду Джонсон оголосив про намір реалізувати Brexit до цього терміну за будь-яких обставин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-