Трамп

Трамп "цілком можливо" запросить Путіна на наступний саміт G7 як гостя

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп не виключає запрошення президента РФ Володимира Путіна на саміт "Групи семи" (G7) наступного року як гостя.

Про це Трамп заявив у неділю у французькому місті Біарріц, де проходить саміт G7, повідомляє Bloomberg.

"Президент Дональд Трамп сказав, що "цілком можливо", що він запросить Володимира Путіна як гостя на наступний саміт "Групи семи" у США", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, Сполучені Штати у 2020 році головуватимуть у G7 та прийматимуть саміт. Тому Трамп, як господар зустрічі високого рівня, має право запросити Путіна на саміт як гостя.

Як повідомлялося, Трамп вже висловлювався про необхідність відновити членство Росії у G8, звідки її виключили у 2014 році через анексію Криму та війну на Донбасі.

Водночас лідери Великої Британії, Німеччини, Канади, Франції, а також президент Європейської ради виступили проти такої ініціативи, ураховуючи, що РФ продовжує агресію проти України, не виконує міжнародні зобов'язання, порушує міжнародне право.

Читайте також: Макрон переконує Трампа дозволити Ірану торгувати нафтою

Напередодні президент Європейської ради Дональд Туск запропонував лідерам країн "Великої сімки" запросити на наступну зустріч Україну, як гостя, а не Росію.

"Група семи", або G7, є неформальним об'єднанням Франції, США, Великої Британії, Німеччини, Японії, Італії та Канади, а також Європейського Союзу. Ці найбільші економічно розвинені світові держави складають 50% глобальної економіки, поділяють спільні цінності свободи і демократії, а також мають колективне прагнення вирішувати найголовніші проблеми світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-