Лідери G7 за результатами саміту в Біарріці не ухвалюватимуть фінальне комюніке

Лідери G7 за результатами саміту в Біарріці не ухвалюватимуть фінальне комюніке

Укрінформ
Глави держав та урядів «Групи семи» (G7) за результатами саміту 24-26 серпня у французькому місті Біарріц не ухвалюватимуть спільну заяву (комюніке).

Таке рішення ухвалив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Нам необхідно адаптувати формати. Фінального комюніке не буде. Але далі слідуватимуть домовленості та зобов'язання», - пояснив ситуацію Макрон.

Цього року саміт G7 за французького головування пройде за обставин значних геополітичних розбіжностей між президентом США Дональдом Трампом та рештою світових лідерів. Зокрема, це стосується питань торговельного тиску та Китай, суперечностями між Сполученими Штатами і Францією щодо оподаткування великих американських технологічних гігантів, іранської ядерної програми, боротьби з кліматичними змінами, позицій щодо повернення Росії до формату G8.

Читайте також: Берлін - перед самітом G7: повернення Росії не на часі

«Група семи», або G7, є неформальним об'єднанням Франції, США, Великої Британії, Німеччини, Японії, Італії та Канади, а також Європейського Союзу. Ці найбільші економічно розвинені світові держави становлять 50% глобальної економіки, поділяють спільні цінності свободи і демократії, а також мають колективне прагнення вирішувати найголовніші проблеми світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-