Джонсон запевняє, що Британія після Brexit не ізолюється від світу

Джонсон запевняє, що Британія після Brexit не ізолюється від світу

Укрінформ
Британський прем’єр вважає, що після виходу з Євросоюзу Об’єднане Королівство жодним чином не усунеться з міжнародної спільноти.

Про це повідомляє BBC з посиланням на виступ Бориса Джонсона напередодні саміту G7, який пройде на цих вихідних у Франції.

«Деякі люди ставлять під сумнів демократичне рішення Великої Британії щодо Brexit, побоюючись, що таким чином країна усунеться з міжнародної спільноти та ізолюється. Таким людям я хочу сказати, що вони капітально помиляються», - заявив британський прем’єр.

Читайте також: Туск не хоче, щоб Джонсон увійшов в історію, як "містер без угоди"

Як відомо, на саміті «Великої сімки» в м.Біарріці на півдні Франції Борис Джонсон планує обговорити плани щодо Brexit із президентом Європейської Ради Дональдом Туском, а також провести важливі торговельні переговори з президентом США Дональдом Трампом.

Як повідомлялося, Велика Британія зобов’язана покинути ЄС до 31 жовтня цього року. При цьому Brexit без жодної угоди видається найбільш вірогідним сценарієм, оскільки британський парламент раніше тричі провалив голосування за відповідну угоду, розроблену попередньою британською прем’єркою Терезою Мей та ЄС.

Сам Борис Джонсон, зауважимо, є принциповим прихильником Brexit за будь-яку ціну.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-